Учебна 2023/2024 година
През учебната 2023/2024г. в СУ „Райчо Каролев“ по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“ ще се сформират три групи.
Две от групите ще бъдат по Модул 1 Изкуства:

  • вокална група за изпълнение на забавна и естрадна песен с ръководител Румяна Петкова - главен учител по музика – 12 ученици във II възрастова група (V - VII клас)
  • група по изобразително изкуство с ръководител Ива Мошкова - учител по изобразително изкуство – изящни изкуства 15 ученици в I възрастова група (I – IVклас)
Третата група ще бъде по Модул II Спорт:
  • отбор по волейбол с ръководител Десислава Лебедева - учител по физическо възпитание и спорт – 14 момичета във II възрастова група (V- VIIклас)
На 19 декември 2023г. вокална група ,,Цветове и ноти" участва в тържествен концерт на ПГ" Никола Василиади". Участието е по Национална програма "Заедно в изкуствата и спорта". Публиката бурно аплодира изпълнението на мелодичната " Песента е любов" по музика на Руслан Карагьозов.


На 19 декември 2023г. първа публична изява и приятелска среща на отбора по волейбол момичетата V-VIIклас, участващи в НП "Заедно в изкуствата и спорта " в Спортна зала "Орловец ".


Учебна 2022/2023 година
НП е разработена в съответствие с приоритетна област 2 „Компетентности и таланти“ на Стратегическата рамка за развитие на образованието, обучението и ученето в Република България (2021 – 2030). 

Целта на програмата е да осигури условия за личностно развитие на учениците чрез екипно взаимодействие при участието им в колективни спортове и изкуства, да засили интереса на учениците за участие в колективни спортове и изкуства; да насърчи работата в екип; да подпомогне изграждане на умения за отговорно и дисциплинирано поведение и за самоконтрол у учениците; да повиши музикалната, танцовата и театралната култура на подрастващите и да насърчи съхраняването и утвърждаването на културните ценности; да развива спортните способности на учениците и да изгражда умения за здравословен начин на живот. 

Програмата е разработена с два модула: Модул 1. Изкуства и Модул 2. Спорт.

В СУ “Райчо Каролев” за учебната 2022/2023 г. по Модул 1. Изкуства е свормирана една група за занимания в сферата на изкуствата направление музикално изкуство с ръководител Румяна Петкова.

На 1 ноември вокална група" Цветове и ноти" участва в тържественото градско честване на Деня на будителите. Изпълнена беше акапелно песента на Красимир Милетков на същата тематика. Музикалната част, след словото на кметицата на град Габрово- Таня Христова откри Геримира Начева от 4 а клас, която изпълни "Химн на будителите" от Добри Христов. Александра Петрова, Мария Дойчинова от 6в клас и Ивана Атанасова от 6б клас поднесоха текстове за велики българи- будители.

FaLang translation system by Faboba