Ансамбълът е създаден през 1975 година по инициатива на Община Габрово с цел да издирва, изучава и съхранява музикално-танцовия фолклор на България и да го популяризира сред подрастващите поколения. Концертният състав включва оркестър от народни инструменти, народен хор, детска и младежка танцови формации.
До богатството на българската музика децата се докосват в класовете по кавал, гайда, гъдулка, тамбура и тъпан, където се обучават деца от 6 до 18 годишна възраст. Часовете се провеждат индивидуално, три пъти в седмицата – два часа обучение по инструмент и един час солфеж. В началото децата получават инструмент от ансамбъла. След първият етап обучение, малките музиканти се включват в представителния оркестър. Месечната такса е в размер на 13 лева.
В класът по народно пеене, децата имат възможност да се запознаят с красотата на българските народни песни. Заниманията са индивидуални – два пъти в седмицата. Месечната такса е в размер на 13 лева.
Ансамбъл „Габровче“ дава възможност за изява и в представителният хор, чийто репетиции са два пъти седмично. Месечната такса е 10 лева.
Разнообразието на българските танци децата опознават в танцовите формации на ансамбъла, където участват деца от 6 до 18 годишна възраст. Репетициите се провеждат два пъти седмично. Месечна такса е 10 лева.
В ДФА „Габровче“ помагаме на нашите деца да познават и обичат българските традиционни песни, танци и музика. Чрез многобройните концерти на различни сцени, децата получават възможност да научат повече за България и света.

Може да ни намерите в Дом на Културата Габрово

(влизайки през главния вход, по десните стъпала на третия етаж)

Телефони: 066/806 521


FaLang translation system by Faboba